Socialdemokraterna i Marks årsmöte

Idag har Socialdemokraterna i Mark, Marks arbetarekommun, haft sitt årsmöte! 
 
Vi hade finbesök på årsmötet i form av vår främsta regionföreträdare Helén Eliasson som hade ett jättebra anförande om allt positivt som händer nu tack var S-regeringen. Arbetslösheten sjunker, barnfamiljer får det lättare genom glasögonbidrag och fri medicin till barn. Äldre över 85 får avgiftsfri primärvård. Ja listan är lång över vallöften som just nu infrias. Tack Helén för ett väldigt positivt tal! 
 
 
 
 
Årsmötet antog ett uttalande om flyktingpolitiken som lyder såhär: 
Sverige ska ha en generös flyktingpolitik!

Arbetarrörelsen är - och har alltid varit - en global rörelse, med syfte att befria människan. Idag är många människor på flykt undan krig och förföljelse. För oss Socialdemokrater är en human och rättssäker flyktingpolitik en av grundpelarna i vår ideologi. Sverige ska vara ett land där människor kan få en fristad, där familjer kan återförenas och där barn kan få en trygg uppväxt. 

Vi vill därför understryka att de av regeringen vidtagna åtgärderna för att bromsa flyktingvågen bör vara en kortvarig nödlösning. Så snart som möjligt måste en långsiktigt hållbar flyktingmottagning etableras. I ett sådant flyktingmottagande är det centralt att människor ska kunna söka skydd genom asyl i Sverige. Asylrätten är mycket viktig för det demokratiska och humana samhälle vi alla vill leva i. De uppehållstillstånd som utfärdas ska vara permanenta. Vi är för en human flyktingpolitik!

 

Partikamrater hedrades med Medaljer:

Partikamraterna Anita Lomander och Gunnar Nilsson hedrades med medaljer för sitt arbete för Socialdemorkaterna. Anita Lomander fick en Brantingmedalj och Gunnar Nilsson fick Erlandermedlajen för 30 års arbete för partiet. Stort grattis till båda två, två fina partikamrater som alltid ställer upp och gör sitt bästa!!!

 

  

Vår riksdagsledamot Phia Andersson, tillika partidistriktets ordförande och Skenebo, hade ett bra anförande omn rikspolitiken. Främst pratade Phia om situationen för nyanlända och flyktingpolitiken. Otroligt bra redogörelse. Man glömmer snabbt. 

 

 

 

Verksamhetsberättelsen för 2015 gicks igenom, och planen för 2016. I år hårdsatsar vi på studier och vi fortsätter fräscha upp och modernisera vår lokal med mera. Det blir ett spännande år för Socialdemokraterna i Mark! 

 

Några nya kamrater valdes in i styrelsen och någon slutade. Tusen tack för ett bra år alla partikamrater!!! Nu ser vi framåt! Avslutar med en bild på de här två sköningarna, Gunnar och Edvard =) 

 

 

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0