Vecka tio!

Imorgon är det måndag igen, kul! Vi har sjukstuga här hemma i helgen men om veckan startar enligt plan så blir det såhär: Första dagen på veckan ägnar jag åt mångfald och mänskliga rättigheter. Jag ska medverka på Marks kommuns mångfaldsutbildning. Som jag tidigare har nämnt så hålls den för alla personal och alla förtroendevalda. Nu är det bara några utbildningstillfällen kvar. Barnens skola är stängd så att personal inom skolan ska kunna få denna utbildning, så barnen får följa med mig på jobbet. Det brukar de tycka är kul!
 
Tisdag är en speciell dag - internationella kvinnodagen 8 mars! Kommunen har ett årligt arrangemang på morgonen som jag har tänkt gå på. Fika och en filmvisning på temat. I år är det "Suffragette". Det blir kul! Sedan har jag interna partimöten i stort sett hela dagen. 
 
På onsdag är det, som i stort sett alla onsdagar, kommunstyrelsens arbetsutskott. Många ärenden och när vi är klara där framåt eftermiddag/kväll åker jag direkt till vår partilokal i Skene på möte med det verkställande utskottet i Socialdemokraterna i Marks styrelse. Lång och obegriplig mening =) Men vi ska bland annat planera vårt styrelsemöte som är 14 mars. Efter att vi är klara så är det dags för "ombudsträff" i Socialdemokraterna i Mark inför partidistriktets årsmöte. Alla som är ombud från Mark brukar träffas innan årsmötet och gå igenom alla handlingar osv. Det brukar vara himla kul att ses så många partikamrater samtidigt! 
 
På torsdag har jag möte med socialnämndens presidie. Mitt på dagen ska jag inleda ett utbildningstillfälle i mångafaldssatsningen. Jag ska också träffa ett par som ska gifta sig och har frågat om jag vill vara vigselförrättare på deras vigsel i sommar. Jag är en färsking som vigselförrättare, fick mitt förordnande av länsstyrelsen i somras. Hittills har jag fått den fina äran att viga 6 stycken par. Här kan du läsa mer om borgerlig vigsel i Marks kommun. Det ska bli roligt att träffa paret och prata om hur de vill ha sin vigsel. En av kommunens medarbetare, Lennart, går i pension och jag ska också vara med på hans avtackning och ge honom en riktigt go kram och stort tack för hans arbete.
 
På fredag har jag inga möten inbokade. På lördag morgon åker jag till Örebro för kommunalrådskonferens med Socialdemokraterna. Det ska bli riktigt kul att träffa kollegor från landet över. På söndag kväll kommer jag hem igen, taggad till tusen.
 
Nu hoppas jag bara att alla är friska och glada imorgon när veckan börjar. Tills dess ska jag läsa en bra bok. Ha en riktigt bra vecka vänner! 

Socialdemokraterna i Marks årsmöte

Idag har Socialdemokraterna i Mark, Marks arbetarekommun, haft sitt årsmöte! 
 
Vi hade finbesök på årsmötet i form av vår främsta regionföreträdare Helén Eliasson som hade ett jättebra anförande om allt positivt som händer nu tack var S-regeringen. Arbetslösheten sjunker, barnfamiljer får det lättare genom glasögonbidrag och fri medicin till barn. Äldre över 85 får avgiftsfri primärvård. Ja listan är lång över vallöften som just nu infrias. Tack Helén för ett väldigt positivt tal! 
 
 
 
 
Årsmötet antog ett uttalande om flyktingpolitiken som lyder såhär: 
Sverige ska ha en generös flyktingpolitik!

Arbetarrörelsen är - och har alltid varit - en global rörelse, med syfte att befria människan. Idag är många människor på flykt undan krig och förföljelse. För oss Socialdemokrater är en human och rättssäker flyktingpolitik en av grundpelarna i vår ideologi. Sverige ska vara ett land där människor kan få en fristad, där familjer kan återförenas och där barn kan få en trygg uppväxt. 

Vi vill därför understryka att de av regeringen vidtagna åtgärderna för att bromsa flyktingvågen bör vara en kortvarig nödlösning. Så snart som möjligt måste en långsiktigt hållbar flyktingmottagning etableras. I ett sådant flyktingmottagande är det centralt att människor ska kunna söka skydd genom asyl i Sverige. Asylrätten är mycket viktig för det demokratiska och humana samhälle vi alla vill leva i. De uppehållstillstånd som utfärdas ska vara permanenta. Vi är för en human flyktingpolitik!

 

Partikamrater hedrades med Medaljer:

Partikamraterna Anita Lomander och Gunnar Nilsson hedrades med medaljer för sitt arbete för Socialdemorkaterna. Anita Lomander fick en Brantingmedalj och Gunnar Nilsson fick Erlandermedlajen för 30 års arbete för partiet. Stort grattis till båda två, två fina partikamrater som alltid ställer upp och gör sitt bästa!!!

 

  

Vår riksdagsledamot Phia Andersson, tillika partidistriktets ordförande och Skenebo, hade ett bra anförande omn rikspolitiken. Främst pratade Phia om situationen för nyanlända och flyktingpolitiken. Otroligt bra redogörelse. Man glömmer snabbt. 

 

 

 

Verksamhetsberättelsen för 2015 gicks igenom, och planen för 2016. I år hårdsatsar vi på studier och vi fortsätter fräscha upp och modernisera vår lokal med mera. Det blir ett spännande år för Socialdemokraterna i Mark! 

 

Några nya kamrater valdes in i styrelsen och någon slutade. Tusen tack för ett bra år alla partikamrater!!! Nu ser vi framåt! Avslutar med en bild på de här två sköningarna, Gunnar och Edvard =) 

 

 

 


Vecka 9. Våren är här!

Igår var det måndag! Då träffade kommunstyrelsens presidium alla nämndernas presidier, en halvtimme i taget. Vi har sådana här möten varje månad och stämmer av det aktuella läget, ekonomi och verksamhet osv. På kvällen var jag i Borås på distriktsstyrelsemöte. 
 
Idag är det tisdag. Förmiddagen ska jag ägna åt att fördjupa mig på samrehab inför fredagens ägarmöte. På lunchen ska jag på Yoga, härligt!!! På eftermiddagen har jag möte i Borås om Viskadalsstråket, dvs Viskadalsbanan och väg 41 med trafikverket, Varberg och Borås kommuner. På kvällen är det kommunstyrelsegrupp med Socialdemokraterna.
 
Imorgon är det onsdag, då är det kommunstyrelsens arbetsutskott på förmiddagen och kommunstyrelse på eftermiddagen. 
 
På torsdagen ska jag till Borås för överläggning om Utväg Södra Älvsborg. Innan det ska jag inleda en av utbildningstillfällena som kommunen har för anställda och förtronedevalda när det gäller mänskliga rättigheter. Varför har kommunen en sådan satsning? Det kosta svaret är; för att vi Socialdemokrater i en motion föreslog det. Det längre svaret är; för att vi vill att Mark ska vara för alla. Alla ska kunna arbeta här, oavsett vem man är. Och alla ska kunna bo här. Känna sig hemma och trygg i Mark. Kommunens personal och förtroendevalda är nycklar i detta. Vi måste många människoroch dagligen förmedlar vi kommunen till människor. Alla har rätt att bli rätt bemötta. Jag är stolt över vårt
 
På fredagen har vi ägarsamråd med Samrehabs ägare; Svenljunga kommun, Västra Götalandsregionen och jag är en av Marks kommuns representanter. Två gånger per år samlas vi som gemensamt äger den gemensamma rehabiliteringen för att övergripande. 
 
Lördagen blir rolig! Då har Socialdemokraterna i Mark årsmöte. Sedan hoppas jag att söndagen bjuder på fint väder så familjen kan ta sig ut på tur =) Ha en fin vecka allihopa! 

RSS 2.0