Järnvägarna i sjuhärad

Idag rapporterar SR P4 Sjuhärad om att järnvägar i Sjuhärad är hotade. Sedan tidigare har det rapporterats att antalet turer kommer halveras under 2017. Idag rapporteras det att underhållet på våra järnvägar här i Sjuhärad riskerar att bli mindre framöver.  
 
En halvering av turerna på Viskadalsbanan är en katastrof för Marbor, Varbergsbor och Boråsare. Idag är tågen så fulla med pendlare att det har behövts sättas in extra tåg på morgonen för att så många som möjligt skulle få en sittplats. Med en halvering av turerna innebär det att färre Varbergsbor, Markbor och Boråsare kommer att kunna ta sig med tåget till sin skola och sina arbetsplatser. Hur ska de då ta sig till arbetet? De blir istället hänvisade till att ta bussen eller bilen. Totalt sett innebär detta en försämring för oss alla; för miljön om fler tar bilen, för utvecklingen i våra kommuner om det blir mindre attraktivt att ta sig till arbetet. Det är fullständigt obegripligt att järnvägen inte tas om hand påett sådant sätt atttrafiken kan bibehållas och utvecklas. 
 
Det finns ett delregionalt och regionalt intresse i att bevaka att försämringarna på järnvägen inte sker. Läs och lyssna här vad Kommunstyrelsens ordförande i Borås, Ulf Olsson, säger idag
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0