Järnvägarna i sjuhärad

Idag rapporterar SR P4 Sjuhärad om att järnvägar i Sjuhärad är hotade. Sedan tidigare har det rapporterats att antalet turer kommer halveras under 2017. Idag rapporteras det att underhållet på våra järnvägar här i Sjuhärad riskerar att bli mindre framöver.  
 
En halvering av turerna på Viskadalsbanan är en katastrof för Marbor, Varbergsbor och Boråsare. Idag är tågen så fulla med pendlare att det har behövts sättas in extra tåg på morgonen för att så många som möjligt skulle få en sittplats. Med en halvering av turerna innebär det att färre Varbergsbor, Markbor och Boråsare kommer att kunna ta sig med tåget till sin skola och sina arbetsplatser. Hur ska de då ta sig till arbetet? De blir istället hänvisade till att ta bussen eller bilen. Totalt sett innebär detta en försämring för oss alla; för miljön om fler tar bilen, för utvecklingen i våra kommuner om det blir mindre attraktivt att ta sig till arbetet. Det är fullständigt obegripligt att järnvägen inte tas om hand påett sådant sätt atttrafiken kan bibehållas och utvecklas. 
 
Det finns ett delregionalt och regionalt intresse i att bevaka att försämringarna på järnvägen inte sker. Läs och lyssna här vad Kommunstyrelsens ordförande i Borås, Ulf Olsson, säger idag
 
 
 

Vecka 8 - Fullt ös!

Åh - det är sista, typ, veckan i februari. Gör inte ont alls! Snart är det mars, och redan det är härligt! Sen är det april, sedan är det maj. Och det är nog egentligen det bästa - är det inte? Hela sommaren är kvar, men det är redan härligt ute och man får lite värme av solen. Trädgården har vaknat men ogräset har inte tagit över fullständigt =) Man kan sitta  u t e  och fika. Åh. 
 
 
Men okej! Sista veckan i februari är inte så tokig heller. Helt fullproppad med saker att göra - häng med på ett djupdyk i kalendern!
 
Veckan börjar med heldagsmöte om årsredovisningen. Vi ska träffa nämnderna och prata om deras verksamhet och ekonomi under året. Följa upp att det som skulle göras har blivit gjort. Det är mycket som händer på ett år! På måndagskvällen är det fullmäktigegrupp. Då träffas alla Socialdemokrater som sitter i fullmäktige, alla som sitter i kommunstyrelsen och alla gruppledare och diskuterar, bland annat, fullmäktiges ärenden. Vi återkommer till fullmäktige senare i veckan. På tisdagen ska jag träffa kommunens säkerhetssamordnare och planera vårens öppna möte för kommunens föreningar om säkerhetsfrågor. Jag är vice ordförande i Trygghets- och säkerhetsrådet och två gånger per år bjuder vi in till ett öppet möte om olika typer av trygghetsfrågor. Vad det blir på vårens möte som öär den 23 mars kl 10-12, det vet vi inte än. Men snart! Ser fram emot träffen, det finns ett stort engagemang för dessa frågor hos Markborna. På kvällen åker jag (och hela familjen!) till Ulricehamn för att träffa partikamrater och berätta om hur vi arbetar här i Mark och allt som händer här. 
 
Mitten av veckan innebär möte med kommunala pensionärsrådet för samtal om kommunens verksamhet ur det prespektivet, och äldres behov. Kvällen ägnas åt möte med Kinna Socialdemokratiska förenings styrelse. Första mötet efter årsmötet och vi ska planera våren och året.  
 
På torsdag blir det regionutvecklingsnämnd. Jag är ledamot i regionutvecklingsnämnden som är ett regionalt uppdrag jag har. Denna gång är mötet i Skövde. Det ska bli roligt att se verksamheten där! Jag anländer till Kinna i lagom tid för kvällens kommunfullmäktige. Flera viktiga punkter på dagordningen. På fredagen är det dags för styrelsemöte, direktion som det kallas, i Boråsregionens kommunalförbund där Marks kommun är medlem. Jag är ersättare i direktionen. Helgen spenderas i Göteborg med vänner! En fulltecknad, men rolig vecka! 
 
 
 

Att sänka undersköterskors löner

Att sänka undersköterskors löner är ett cyniskt förslag. Dessa undergörare som tröstar, torkar, lyfter, tvättar, kramar, håller och vakar. För mig är det enkelt, det räcker att tänka på vem som tar hand om dig när du ska eller har genomgått en operation och har ont eller är orolig, när du blir gammal och behöver hjälp med att klara det dagliga livet. Att få den hjälpen av någon som gör det med ett leende och en klapp på kinden är ovärderligt. 

Alla vi som har upplevt den yrkesskickligheten vet att ett förslag om att sänka löner inte bara är ett angrepp på en yrkesgrupp- det är faktiskt också ett angrepp på alla dem som får den där klappen på kinden, hjälpen i hemmet varje dag el tröst vid oro på sjukhuset. 

Det vill säga VI - du och jag.

Här kan du lyssna på en som säger det bra!

 
 

Att bjuda på sig själv - ett mindre lyckat projekt

Jag håller på att greja med en liten påse till sonen att ha kläder i på förskolan. Tänkte då att det kunde vara kul med ett roligt och glatt ansikte på påsen. Sedan tillkom nya ideér om utofrmningen allt eftersom och nu när jag ser bilden nedan så känner jag att den här lilla påsen, den kommer aldrig någonsin komma iväg till förskolan. Jag är inte en som inte avslutar projekt, så visst tusan ska påsen bli färdigsydd. Men använd? Det vet jag inte om den blir. Hjälp! Bäst jag ägnar mig åt kommunala handlingar istället =) 
 
 

Vecka 7

Nu är det dagas för sportlovsvecka! Ränderna går aldrig ur - fast det var länge sedan jag hade sportlov så kommer alltid vecka 7 vara sportlovsveckan. Hoppas att alla lediga barn får en riktigt rolig vecka! 

 

Denna vecka är rolig tycker jag! Jag får besök av en Markbo som ringt och vill prata om några olika frågor. Ser fram emot detta. Det händer inte så väldigt ofta att någon ringer och vill boka in sig för att träffas, men jag gillar´t när det händer! Eftersom det är nytt år arbetar vi just nu med att sammanfatta år 2015 och en del av veckan kommer ägnas åt möten och inläsning av handlingar kring vår årsredovisning. Jag ska på möte och träffa Ulf Bjereld som ska prata om flyktingar. Det är alltid givande att lyssna på honom. Här hittar du hans blogg!

 

På torsdag ska hela kommunens politiska ledning träffas och prata helhetsarbete. Låter kanske lite tråkigt, men är viktigt och roligt. Är övertygad att vi blir framgångsrika när vi jobbar tillsammans. Ett möte om historiska platser i Kinna får också plats på agendan för vecka 7. Där kan jag lära mig mycket. Det är lätt att tänka att saker alltid har sett ut som de gör just nu, men så mycket har ändrats att man knappt känner igen sig på bilderna. Nu får jag chansen att träffa några riktiga eldsjälar som vill berätta om detta. Lyx! Socialdemokraterna i Marks styrelse ska också ha möte en av kvällarna. Det är alltid väldigt roligt så klart. På lördag ska hela dagen ägnas åt utvecklingsdag med vår fullmäktigegrupp. Vi ägnar mycket tid åt att utbilda och utveckla oss just nu så vi blir riktigt bra i våra roller. Det är kul! Sedan är det söndag! Då hoppas jag på en möjlighet att vara ute i trädgården.

 

Bilden - Ett glas rödbetsjuice med ingefära. Det är allvarliga sjuktider även i vårt hus. Juicemaskinen går varm med ingefära som främsta ingrediens! Ännu en anledning att se fram emot våren, när Vabruari är slut =) 

 

Omstart!

Nu känner jag att det är dags för en omstart för bloggen. Under nästan två år har jag inte bloggat. Men nu finns det mycket ord som vill komma ut. Jag vill använda bloggen för att på ett enkelt sätt berätta om min vardag som kommunalråd. En liten dagbok i ord och bild. Den här gången tänker jag inte ha för höga ambitioner utan är nöjd om jag kan förmedla lite tankar och uppdateringar kring politik i Marks kommun och ibland i större. Välkommen att haka på!

Bilden är från en av kommunens vackra sjöar - Hedgärdessjön. Tagen en sommarkvällen när familjen tog en fisketur. Jag längtar så mycket efter våren och sommaren nu i februari. I trädgården har små, små tecken på vår börjat komma upp och jag är mer otålig än ett barn inför jul. Nu vill jag ha vår, sol i ansiktet och kunna vara ute i trädgården och greja med blommor och växter. Och sen vill jag fiska!

RSS 2.0