Sju veckor som kommunalråd

Det har nu gått några veckor sedan jag valdes till socialdemokraternas kommunalråd, tillika vice ordförande i kommunstyrelsen i Mark. Det har varit en spännande månad full av arbete och upplevelser. Jag kan konstatera att ett kommunalråds vardag i stor utsträckning består av samtal med människor och många möten. Det är många människor jag behöver ha kontakt med för att förankra ideer, återkoppla frågor, kolla av uppgifter och planera saker framåt. Det är riktigt roligt att ha så mycket kontakt med människor!!!
 
Rent politiskt så har tiden i stor utsträckning ägnats åt årsredovisningen för 2012. Särskild uppmärksamhet har ägnats åt funktionshinderverksamheten, kulturskolan och socialtjänstens verksamhet i stort. Jag har också gjort ett mycket roligt verksamhetsbesök på plan- och bygglovskontoret och på miljökontoret och träffat personalen där.
 
Jag har varit på besök hos Torestorps framtid (www.torestorp.se) och uppvaktat dem då de vunnit pris som årets utvecklingsgrupp i Sjuhärad. Fick dessutom chansen att fråga dem mer om hur de arbetar, viktiga frågor osv. Det var en himla trevlig och lärorik kväll! (Jag visste tex inte innan att de har en egen ungdomsverksamhet, imponerande!) Framöver kommer vi att ses mera och prata bland annat kollektivtrafik.
 
Jag har också besökt Öxabäcks bygdelag! En solig dag sågs vi och pratade affär i Öxabäck, vindkraft och vägar och en himla massa mer. Det står ställt utom allt tvivel att våra bygdelag är helt otroliga krafter för Marks kommun. Här finns den lokala kännedomen, här finns omtanken om närsamhället, här finns en himla massa goa människor som brinner för att göra sin omgivning och sin bygd ännu bättre. Det är otroligt imponerande. Jag känner på mig att jag kommer finna anledning att återkomma till detta i framtida inlägg på bloggen!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0