Kommunalråd

Ikväll valde Marks kommunfullmäktige mig till kommunalråd. Vilket fantastiskt fint förtroende jag fått; först av de socialdemokratiska föreningarna, sedan av hela socialdemokraterna i Mark och nu av fullmäktige! Nu börjar arbetet!

Min ambition är att Markborna ska vara nöjda med sin kommun. Det är min övertygelse att vi endast kan skapa det tillståndet tillsammans. Och det ska vi göra så snart vi får möjligheten att politiskt leda kommunen. Mark behöver en politisk ledning som brinner för rättvisa, jämlikhet och solidaritet! Det är 542 dagar kvar till valet 2014. 542 dagar av möjligheter att träffa markbor och dela socialdemokraternas vision med dem.

/Lisa som låter utsikten från Brahe hus vara symbol för känslan jag har nu. Tack för allt stöd!!!


Möte med Västra Marks S-förening!

Ikväll har jag varit på ett riktigt roligt möte! Jag var inbjuden till Västra Marks S-förenings medlemsmöte.

Ikväll har vi pratat om det bästa av ämnen, nämligen framtiden. Om viktiga frågor för oss socialdemokrater framåt. Om befolkningsutvecklingen i Mark, om regeringens slapphänta bostadspolitik, om Rut- och Rot-avdrag. Nu fortsätter vi arbetet för valvinst 2014!

/Lisa som fick en jättefin blomma av partikamraterna idag. En sneak-peak synd på bilden :)


Valvinst!

Igår samlades ett gäng av oss medlemmar (alla var och är välkomna!) i Folkets Hus och jobbade för valvinst 2014. Nu fortsätter vi arbetet i fem grupper som skall arbeta fram förslag som kan göra Mark mer rättvist, mer jämlikt och mer demokratiskt.

Vill du hänga på i arbetet får du gärna kontakta mig eller så kan du dyka upp på nästa träff i Folkets hus, den 4 april kl 18.30 är det dags igen!!!

/hälsningar från en Lisa som är precis fick en kopp citronespresso serverad på Borås bästa kaffeställe, kaffeakademin!


Nominerad

Igår beslutade valberedningen att föreslå medlemmarna att välja mig till kommunalråd. Samtidigt kallas medlemmarna till medlemsmöte 18 mars för att göra sitt val. Jag är mycket stolt och allvarsam över det förtroende medlemmarna hittils visat mig. Och väldigt glad för alla fina Lycka till och Grattis som jag får av er alla :)

Och vad kan passa bättre den första helgen i mars än att börja söndagsmorgonen med Vasaloppet? För mig är det oxå en symbol för att våren är på väg. Och det känns skönt! Av uppenbara skäl tänker jag just nu mycket på mitt och vårt eget Vasalopp, valrörelsen. I stort sett all min vakna tid tänker jag på hur vi ska arbeta för att åter få Markbornas förtroende att leda Marks kommun. Då kan vi verkligen göra skillnad för en mer rättvis kommun.

/Lisa som tänker att ett av de första besluten vi skulle fatta om vi fick leda kommunen skulle vara att återinföra habiliteringsersättningen för de som har sysselsättning enligt LSS. Dessutom skulle vi införa den enligt SoL.


På väg!

Igår steg jag upp tidigt som tusan för att bege mig iväg på handledarkurs för Socialdemokraterna i Stockholm. Det var länge sedan jag åkte tåg! Det går ju riktigt fort upp till Hufvudstaden! Kursen var mycket bra. Nu ska vi hem och workshoppa :)

På tal om kommunikation så kommunicerades det vilt på Twitter i onsdags under kommunstyrelsens möte. Jag twittrade, men en än mer aktiv kamrat var Christopher Thorsson som delgav åsikter, förslag och hungerstatus under mötet :) väl värd att följa!

/Lisa som bjuder på en sommarbild medan den envisa snön hänger sig kvar utanför fönstret!


RSS 2.0