Mark som ett smycke

Det finns många duktiga konstnärer i Mark. Ida Lövgren i Örby, som har gjort mitt smycke på bilden här nedan, är en av dem. En riktigt duktig silversmed! Ida jobbar med företaget www.silverstugan.se.

/Lisa som är så otroligt imponerad över alla kreativa och händiga personer som finns i Mark!


Stockholm

I veckan som kommer ska jag ut på äventyr i huvudstaden! På torsdag och fredag är det dags för partiutbildning på Sveavägen 68. Vi är 20 personer från hela landet som ska få en lite djupare inblick i våra nya material för att utveckla vår politik och det politiska samtalet. Sedan blir det dags att arbeta med dessa material på hemmaplan. Det ska bli riktigt roligt att få vara med!

/Lisa som publicerar en skiss av rosen som har tillkommit på något av höstens alla möten. Jag lyssnar bättre när jag klottrar lite samtidigt. Kanske är det samma för någon av er?


Mark basket!

En helt underbar söndag! Solen skiner och nu i eftermiddag får vi njuta av ytterligare en toppenmatch med bästa baskettjejerna i Mark basket! Vi spelar i den högsta ligan och det är lika roligt varje gång deg är match här hemma i Kinnahallen! Ett grymt bra arrangemang med proffsiga dansuppvisningar i pausen, ljusshow i början, mängder med publik, och så klart våra snabba, grymma spelare som lirar så himla snygg basket. Jag blir så sugen, jag älskar basket, jag vill nästan hoppa ner på plan!

/hälsningar från Lisa som dock stannar på bänken och precis bevittnade ännu en snygg trepoängare från Ashley Key :)
 


Vi bygger landet....

....i gärning och ord. En klassisk arbetarrörelsesång (långt ord!) inleder dagens blogginlägg. Idag ägnar jag mig åt politiskt arbete hela dagen. Just nu behandlar vi vår kommande översiktsplan. Idag bygger vi landet i ord och jag hoppas att det imorgon blir i gärning. Vi har en ambitiös plan för Marks kommun och kommer att planera för en ökande befolkning. Självklart tror jag att ännu fler människor vill bo i Mark! (En hus-sökande kollega som kollat hus i både Göteborg och Mark uttryckte vårt läge som: ni har billiga hus med dyr utsikt!) och visst är det sant att vår utsikt och natur i Mark är ovärderlig!

/Lisa som för dagen tittar ut över handlingar, partikamrater och en vacker vinter.


En förmedling för arbete

I Sverige idag söker 400 000 människor jobb. Samtidigt har många företag svårt att rekrytera folk. Den kompetens man söker är svår att finna. I Marks kommun känner vi också av det. Att rekrytera utredare, vissa tekniska tjänster och viss skolpersonal är svårt.

Det är frustrerande att tänka att arbetsmarknaden består av å ena sidan 400 000 människor som vill ha ett arbete och å andra sidan företag som för sin utveckling och framtid behöver personal. Den politiska uppgiften är att ena dessa sidor.

Vi socialdemokrater vill stärka arbetsförmedlingen. Unga människor är prioriterade och ska inte behöva vänta en endaste dag på att få tillgång till rätt åtgärder. Det ovärdiga FAS 3 ska skrotas.

/Lisa som önskar att alla unga ska få känna sig behövda på en arbetsplats. På bilden glad över förmånen att få ha helt underbara och mycket kloka kollegor.


Blivande kommunalråd?

I fredags blev det offentligt att jag är nominerad av flera S-föreningar att efterträda Pelle Pellby som S-kommunalråd i Marks kommun. Processen är inte klar, föreningarna nominerar ännu och sedan ska valberedningen arbeta. Det är viktigt att veta. Jag är glad över det förtroende jag hittills har fått av de olika föreningarna. Vill du läsa mer?

http://www.bt.se/nyheter/mark/dahlberg-kan-bli-nytt-kommunalrad(3651752).gm

http://m.sverigesradio.se/artikel/5444312?programId=83&gruppId=13987

http://markbladet.se/?artikel=201302180911315445

/Lisa som är glad för glad respons so far. Helgen spenderades som bilden visar, ute i snön


Medborgardialog om EU

Idag är jag på medborgardialog om EU på Hvitfeldska gymnasiet i Göteborg. Vår EU-kommissionär Cecilia Malmström medverkar och jag tillsammans med Emil Persson Torgersson från (v) i Mark och några riksdagspolitiker är här för att lyssna. Med mig hem tar jag det stora engagemanget för frågorna som ungdomarna haft idag och alla kloka tankar om vår samtid. Dessutom är det helt uppenbart att ungdomarna ser samarbete mellan länder som otroligt viktigt. Framtidens ledare är kloka!


God kväll!!!

Ibland är det inte svårt alls! Efter en lång dag med möten och därpå kalas är det inte fel att få sällskap av en bit parmesan och "Sveriges mästerkock" i soffan.

/Lisa som drömmer om att skapa en liknande programide för amatörfotografer. Men då skulle det säker bli förbjudet med alla justerande appar :)


Bokslut!

Idag sitter vi i bokslutsförhandlingar hela dagen. Vi summerar årets verksamhet i Marks kommun. För oss socialdemokrater är bland annat funktionshinderverksamheten och den öppna ungdomsverksamheten av särskilt intresse. Dagen avslutad med kalas för en 6-åring!

/Lisa som är på glatt humör efter en dag med bra diskussioner


Partimöte!

Igår kväll samlades Kinna S-förenings styrelse. Vi gick igenom rapporter om stort och smått med mera. Pratade om hur vi ska förbättra våra torgmöten framöver. Kanske ska vi bjuda in människor till att vara med och måla sitt Mark på stora dukar? många kul ideer väcktes. Allt under många skratt och gott humör.
/ hälsningar från Lisa som är så himla glad för sina roliga kompisar i S-föreningen


Etableringsråd

Idag är jag på möte med Boråsregionens etableringscenter. Vi har numera ett gemensamt flyktingmottagande i sjuhärad. Verksamheten har precis kommit igång. Det är spännande att följa och vara med i detta arbete. För att allt ska fungera krävs att det finns bostäder, samordning och nya idéer. Här finns det förutsättningar för att våra nyanlända ska få en riktigt bra start i Sverige!


Hatet på nätet, och i samhället.

Uppdrag gransknings reportage om näthatet har fått stor uppmärksamhet de senaste dagarna. Med all rätta. Nätet är ingen frizon där människor kan behandla andra hur som helst. En bra grundregel borde väl vara att det man skriver är uttryckt så att man också skulle kunna säga det till personen "face to face". Jag läser sällan kommentarer på de bloggar jag följer eftersom kommentarerna sällan är särskilt konstruktiva alls. Tyvärr. Ibland går de klart över gränsen för vad som är okej, ibland undrar jag hur personen orkar fortsätta blogga alls under de förutsättningarna. Analysen då? Ja, hatet på nätet är inget isolerat hat, precis som nätet inte är en isolerad ö i samhället. Vi lever i ett samhälle där orättvisorna ökar, jämställdheten har inte kommit så långt som den borde och i allt större utsträckning tycker jag faktiskt att människor blir mer och mer objekt i andras ögon. Dock blir det kanske tydligare på nätet att det i vårt samhälle i allra högsta grad finns sexism, rasism och en stor dos med partiarkala strukturer.
 
 

Arbete med ny översiktsplan

Ikväll arbetar vi socialdemokrater med kommunens nya översiktsplan. I vår grupp går vi igenom allt material och sätter oss in i alla frågor som berörs, bland annat vindkraft. Det är ett himla roligt arbete vi gör, jag säger faktiskt att det är grundläggande samhällsbyggande!

 

 

 


Årsmöte i Kinna S-förening!

Februari är årsmötestider! Ikväll är det Kinna S-förening som har årsmöte. Styrelsen har ordnat med våfflor åt alla våra medlemmar. Ikväll ska vi diskutera vad vi i vår förening vill med Kinna som ort framöver. Jag tänkte bidra till diskussionen med lite tankar om byggnation och tryggheten i Kinna. Det blir kul att höra vad mina kompisar tycker och har för idéer!

 

 


Basketgymnasium i Mark!

Idag fick vi den glada nyheten att vi får riksintag till vårt Basketgymnasium på Marks gymnasieskola. Det är fantastiska nyheter! Det betyder att elever från hela landet kan söka sig hit. Det betyder att vår utbildning håller ytterst hög klass, annars hade vi inte fått det. Och det betyder också, kanske och förhoppningsvis, att vi kan få nya roliga förmågor som spelar basket i vårt fantastiska lag, Mark basket!


Min favorit

Det här är Sickan, min idol! Han väcker mig med kurrpå morgonen, följer mig som en hund och som får mig att skratta många gånger per dag!


Hej igen!

Dags för nystart på bloggen! Välkomna att hänga med bland bokstäver och bilder! 
 

RSS 2.0