Nystart, uppstart!

Hej på er allihopa!
 
Nu är sommaren i stort sett över, höstens arbete och alla möten har börjat, det känns fint! Med sommarens energi i bagaget kommer höstens arbete att gå som en dans! Det är också dags för en nystart för bloggen tycker jag. Vad tycker ni? Min uppdateringsfrekvens har dalat i takt med att möten och arbete ökade men vi gör ett nytt försök tycker jag.
 
Idag är det tisdag 20 augusti och igår kväll hade vi styrelsemöte i arbetarekommunens styrelse, dvs socialdemokraterna i Mark. På mötet pratar vi om kommande arbete med nomineringar med mera inför kommande val. Jag fick i uppdrag av styrelsen att ta fram ett förslag för att förbättra könsfördelningen bland de som har kommunala förtroendeuppdrag för oss. Nu är fördelningen cirka 40 procent kvinnor och 60 procent män. Vi kan tydligt se att vi behöver arbeta tydligt för att öka andelen kvinnor, främst som har ledande uppdrag. Det kommer bli ett spännande arbete!
 
Idag har jag träffat Urban som är en av gruppledarna. Urban är gruppledare och vice ordförande i barn- och utbildningsnämnden och vi har pratat om framtidens skola. Väldigt intressant och roligt att höra att det görs ett gott arbete i kommunens pedagogiska verksamheter.
 
Senare i eftermiddag ska jag också träffa Rolf som är en annan gruppledare, för kommunenes kraftvärmebolag. Vi ska prata värme, det kan passa sig inför hösten och vintern, eller hur =) Efter det får jag också chansen att ha ett möte med ytterligare en av våra gruppledare, nämligen Mai som är ordförande i kommunens revision! Jag har bett att få träffa Mai för att prata mer om revisorernas arbete och deras rapporter under året.
 
När det är klart vid fyratiden skall jag åka på ett roligt uppdrag, nämligen medverka på invigning av en fyr! I nästa bloggpost hoppas jag kunna visa er en bild på detta spännande projekt och berätta mer.
 
Ha det fint tills vi hörs igen!
//Lisa
 
 

RSS 2.0